Apel catre Diaspora!!

Dragii mei,

Fara voi Moldova va muri din nou. De-atatea ori a fost ucisa si iata ca o fac din nou.

Eu nu vreau sa invoc istoria glorioasa a tarisoarei mele. Pamant roditor, oameni harnici, femei frumoase, barbati voinici, s-ar parea cat e acolo pana la o prosperitate si stabilitate. Dar nu a fost sa fie. Am fost si suntem la hotarul dintre 2 lumi, 2 civilizatii. Asta ne este blestemul. Ele au fost si sunt in razboi. Cat nu ar incerca ei, sa nu pronunte acest cuvant, sa deghizeze adevarul in notiuni mai voalate – dar voi acest adevar il stiti, rudele voastre il traiesc in fiecare zi, predecesorii vostri nici morti nu-l uita.

Nu pot sa va solicit sa reveniti acasa, abandonand viata pe care ati cladit-o cu atata greu ani de zile. Nu veau sa va solicit sa va abandonati familia, copii si nepotii. Eu stiu ce inseamna asta si asemenea sacrificii nu e in drept sa va ceara NIMENI!!!

Eu doar as vrea sa va rog – sa va implicati nu numai virtual. Cei de acasa au nevoie de mai mult decat – sustinere morala, desi suportul major al acesteia nu-l neg.

Donati bani.

Asta poate face fiecare. Mijloace de transferuri sau transmitere ale banilor sunt foarte multe. Sumele pot fi diferite de la 1 pana la „cat doriti”. Sprijiniti macar acele celule de independenta si libertate – care au mai ramas. Nu puteti transfera bani de peste hotare direct pe conturile partidelor politice – e interzis prin lege. Dar puteti transfera banii catre rude si ei pot ulterior sa va prezinte bonul de casa de la formatiunea politica respectiva.

Agentura ruseasca abordeaza pe toti si pe toate in Moldova. Deghizati in binefacatori, investitori etc. Pe ai lor ii sustin neconditionat – de la laie pana la balaie, indiferent de trecut si defecte. Vedeti si singur. Pe adversari ii trateaza altfel. Pe cine nu reusesc sa corupa direct, ei incearca sa o faca indirect, iar daca asta nu a fost suficient –  discrediteaza prin orice alte modalitate: inregistrari audio si video, informatii si documente fabricate, accesarea si publicarea informatiilor medicale despre rude, incendierea masinilor, vatamari corporale. Toate aceste cazuri nu vor purta direct amprenta serviciilor secrete rusesti. Dar daca analizati amploarea fenomenelor respective in ultimii 5 ani in Moldova, tendinta este mai mult decat clara. Subiectii care reprezinta pericol pentru interesele lor sunt urmariti ani de zile, iar tehnicile psihologice care se aplica intru a-i supune, discredita sau inlatura – sunt inumane si degradante. Concetatenii vostri nu au pe cine miza in aceasta lupta, caci servicii de securitate nationale si alte structuri menite sa apare cetatenii statului, sunt subordonate intereselor obscure.

Despre guvernare deja stiti si voi. Ei au putere, tehnici, scheme la nivel national si regional. Sunt protejati de structurile guvernamentale, legi si regulamente votate de ei tot pentru ei. Ei invartesc miliardul furat. Ei accepta de la state straine donatii prin cladiri si materiale de constructie. Ei joaca cartea „pericolului national” si/sau „securitatii nationale” doar cand le convine. Ei bani au.

Iar sarmana tara va are doar pe voi!!

Sunt cateva televiziuni, posturi de radio, site-uri, ziare si alte institutii mass-media, care inca se zbat pentru libertatea lor si a tarii. Prin factorul financiar, caci totul in ziua de astazi se achita – aceste posturi sunt strangulate. Unica sursa a acestora de a supravietui este publicitatea. Repartizarea bugetelor publicitare se face centralizat, de catre 2 intreprinderi, care detin monopolul pietii – una apartine Coordonatorului, a doua apartine Turistului. Toti cei ce se opun celor doi – sunt lichidati. Furnizorii de publicitate (societati comerciale care produc bunuri ori servicii) sunt amenintati cu persecutare in cazul in care plaseaza la direct publicitatea la posturi independete de mass-media.

Gasiti modalitati de a transmite bani catre presa libera. Deja aud voci cu reprosul – „presa libera in Moldova nu exista”. Raspuns – si nici nu va exista atata timp cat nu are bani!!  Dati-le libertate de manevra.

Implicati-va atat la nivel national, cat si la nivel regional, local. Ajutati-i pe cei ce se mai opun! Da, ei nu-s perfecti. Unii din ei au comis si greseli – atat cei mai vechi, cat si cei mai noi. Dar ei macar incearca sa se opuna ocupatiei si/sau dictaturii.

Nu mizati pe organisme internationale, ele in actiuni sunt limitate de conventii internanationale, acorduri multinationale, interese globale si multe alte nevoi. Ele fac cat pot, cand pot si cum le permite statutul ori agenda.

Si voi aveti ture a cate 12 ore, dureri de maini si de spate, credite pe casa, boli cu nemiluita si calvarul trait deseori in ilegalitate, si nespus nimanui. Durere….multa durere!! Eu stiu….si totusi…

Au fost infiinate celule de rezistenta de catre dispora. Preluati exemplul si in alte regiuni. Nu va plac cele infiintate deja, sunteti mai multi si va cunoasteti de mai mult timp, aveti incredere unul in altul – infiintati si voi o celula. Nu vreti sa apartineti unui grup si vreti sa ramaneti neafiliat – aveti libertatea de a decide, dar ajutati-va tara, ca ea nu mai are pe nimeni.

Va multumesc ca ati citit pana la capat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s