MONOLOGUL INOCENTEI GUVERNARI

Este atata jale in tara ca si lacrimile deja au secat.

MONOLOGUL INOCENTEI GUVERNARI

(scheci umoristic de Laura Urschi)

Noi nu luptam cu coruptia? Noi luptam, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem smecheri si am cumparat deputatii alesi de voi. Nu-i problema ca dosarele sunt intentate preponderent contra adversarilor nostri politici, comerciali sau celor care deschis s-au opus caracatitei. Of pardon, sistemului politico-juridic din tara, instaurat oleaca tare fortat prin represiuni, santaj si corupere. Cum se spune: “Istoria nu judeca invingatorii”.

Noi nu cautam miliardul furat? Noi il cautam, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem isteti si cu cei ce au furat miliardul ne-am inteles exact cine, cand si cat trebuie sa gaseasca, adica sa nu gaseasca. Adica …. Adica voi sa credeti ca miliardul se cuata, din banii vostri se angajezea Kroll, se afla cine-s “oamenii onesti” care au furat miliardrul, dar voua sa nu va spunem. Iata pe vreo cativa oameni onesti noi vi i-am prezentat – Filat si Lucinschi, dar iata pe alti “oameni onesti” voi nu trebuie sa ii stiti. Cum se spune: „Cu cat mai putin stii, cu atat mai bine dormi”.

Noi nu facem reforma in justitie? Noi facem, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem justitiabili prin vocatie. Sedii noi pentru instante de judacata noi am indentificam? Am identificat. Oamnei noi in sistem am admis? Am admis. Salarii si pensii mari le-am dat? Le-am dat. De noi ei se tem? Se tem. Ce noi le spunem sa faca, ei fac? Da. Ei si ce, daca noile sedii nu sunt adaptate pentru sedinte de judecata, iar anchetatorii si judecatorii s-au transformat in „arme mortale” contra adversarilor politici sau comerciali? Ei si ce, daca cei care au fost lasati in sistem ne-au jurat noua credinta si si-au parafat juramantul nu cu sange, ci cu „onoarea si omenia”. Cum se spune: „Noi nu suntem pretentiosi”.

Noi nu cooperam? Noi cooperam, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem miliardari si asa bani nu se fac din proxenetism, hotie si atacuri raider. Nuuu, deloc! Asa bani se fac prin abilitati exceptionale de negociatori si diplomatie maxim eficienta. Asa bani se fac prin arma inteligentei pure, fara tradari, lingusiri, corupere si santaj. Noi in AIE 1 am cooperat? Am cooperat. Ei si ce, daca Filat dupa asta a picat? Noi in AIE 2 am cooperat? Am cooperat. Ei si ce, daca dupa asta Ghimpu a picat? Cum se spune: „Cine ne-a crezut, in capcana a cazut”.

Noi nu luptam cu expansiunea rusesca? Noi luptam, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem grup contra-spionaj innascut. Noi si ai nostri  stim, ca voi si ai vostri is spioni. Cum adica, cum adica? Iata asa! Ai invatat dupa hotare – esti spion. Lucrezi dupa hotare – esti spion. Ai rude dupa hotare – esti spion. Nu esti membru PD – esti spion. Esti membru altui partid – esti dublu spion. Ei si, daca odraslele noastre invata dupa hotare, sotiile noastre is cetateni straini, capitalurile noastre is dupa hotare si milioanele noastre is pompate din businessuri mixte moldo-rusesti cu televiziunile, radiourile, avioanele, cantaretii, primarii si chiar presedinte, exportati direct din Federatia Rusa!?? Cum se zice: „Rusii nostri, nu-s rusii vostri. Ai vostri is mai rusi, chiar decat rusii!”

Noi nu ne gandim la voi, la popor? Noi ne gandim, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci noi suntem salvatorii vostri. Noi de surplus de oameni, v-am eliberat?  V-am eliberat. Ei bani pentru noi de dupa hotare transfera? Transfera. Noi de Filat v-am salvat? V-am salvat. PLDM l-am distrus? L-am distrus. Noi de Ghimpu v-am salvat? V-am salvat. PL l-am distrus? L-am distrus. Noi i-am impiedicat sa isi atinga scopurile si sa isi asume laurii? Da. Noi am realizat ce ei din cauza noastra nu au putut realiza? Da. Ei si ce, daca am distrus doar aripa pro-romaneasca, dar pe cea pro-ruseasca am fortificat-o? Noi am creat si alte cateva partide. Cum se spune: „Votati, ce vreti, dar numai daca noi asta vrem”.

Noi nu am validat alegerile? Noi am vandalizat alegerile, dar nu asa cum vreti voi, dar asa cum vrem noi, caci …Eiiii mare treaba! A valida, a vandaliza – mare diferenta??? E o eroare tehnica. Mare lucru! Perforarea creierilor voastre este principala misiune a noastra. Cum se spune: „In ape tulbure mai usor prinzi pestele-n carlig”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s