JAF PE TIMP DE PANDEMIE

Textul de mai jos ar putea fi considerat de unii – „inuman și degradant”, deoarece pe timp de pandemie am să invoc ceea ce nu e “constructiv” sau poate nu încape în noțiunea de “politețe politică”.

Au mai fost voci pe aceste meleaguri pe timpul lui Plahotniuc care strigau “Nu mai criticați atâta” sau “nu sunteți constructivi”!!

Când nu a mers cu avertismentul s-a purces la alte instrumente de convingere, mult mai serioase, precum: dosare penale fabricate, interceptări ilegale, înregistrări audio scandaloase sau înregistrări video sexual-umilitoare.

Între timp sistemul bancar era prădat, bugetul public (caznaua statului) – era secat. Ușor, ușor – dar foarte sigur – s-au tăiat zonele de influență, trecând de la un nesimțit la altul. Zburau capete și la propriu și la figurat. Aceste capuri erau din mafia “gulerelor albe”, adică a celor care au ajuns în politică pe bani ca să facă bani.

Simpli muritori, care trăiau din trei copeici au încercat să nu să se bage în aceste lupte. Asta pentru cei care au putut să stea de o parte, bineînțeles, căci de multe ori erau atrași și ei în lupte, vrând nevrând. În oaste erau înrolați mulți și cu de-a sila.

Așa, când se prădau băncile – simpli miniștri își spuneau – pe mine nu ar trebui să mă intereseze, căci eu am copii și alt lucru nu am să îmi găsesc. Alții, mai isteți, reușeau să și negocieze eventualele riscuri.

Așa, când era golit bugetul, ca să astupe gaura din bănci – simpli guvernatori își spuneau – pe mine nu ar trebui să mă intereseze, căci mi-au dat adaos la salariu și card la fitness-club.

Așa, când, se spălau banii de către mafia rusească prin sistemul nostru judecătoresc – simpli judecători își spuneau – pe mine nu ar trebui să mă intereseze, căci eu am casă de construit și mașină de cumpărat.

Așa, când, se arestau afaceriști și se preluau business-urile – simpli procurori și anchetatori își spuneau – pe mine nu ar trebui să mă intereseze, căci eu am amantă de întreținut și câine de hrănit.

Așa, când, oamenii cu miile părăseau această țară fără de lege, fugind de persecutări și foame – “simplu președinte” își spunea – nu mă interesează, căci eu am fabrică de bit-coin și deșeuri.

Medicii din cauza acestor “simpli autorități” – au fost nevoiți să plece peste hotare și să lucreze “la șters cururi”, deoarece spitalele noastre au fost închise, oamenii care aveau o verticalitate au fost concediați, iar policlinicele și spitalele care au mai rămas nu erau reparate și echipate.

Acum cu un sistem medical la nivelul veacului XIX, noi trebuie să facem față unei pandemii de proporții. Medicii cu stoicism încearcă să facă față, iar autoritățile cu cinism au încercat să adopte (să își asume răspunderea pentru) niște legi legate de duty-free, jocuri de noroc, taxe aeroportuare și zăcăminte. Medicii nu au măști, mânuși, echipamente medicale performante, iar “simplele autorități”  au hotărât în mod deschis și fără jenă să se ocupe de jefuire ordinară.

Nu au fost sancționați pentru abuzurile precedente. De ce s-ar teme ei să le comită acum, când oamenii ar trebui să se zbată între viață și moarte și nu ar trebui să mai fie interesați unde-s banii?

În dreptul penal este așa noțiune de “legătură cauzală”, ori pe înțelesul tuturor ar fi vorba despre cauză și efect.

Medicii care au tăcut cândva și nu au vorbit despre abuzurile și hoțiile din sistemul medical sunt acum în prima linie de apărare contra ciumei – și nu sunt echipați corespunzător. Ei sunt alături de cei care nu au tăcut și au încercat să schimbe lucrurile spre bine. Iar boala nu alege și mulți dintre ei se îmbolnăvesc, unii din ei chiar mor.

Acei “simpli” președinți, miniștri, judecători, procurori, anchetatori sunt și ei expuși la pericol – căci boala nu alege și în timp ce vor fi spitalizați se vor ruga la Dumnezeu (unii din ei chiar poate pentru prima dată în viața lor!) – să fie pe mâna unui medic profesionist, bine echipat, care să îi acorde un ajutor calificat și care în acel moment important să nu își amintească cumva că cu vreo 4 ani în urmă soția lui a fost concediată pe nedrept, a intrat în depresie și s-a sinucis.

Acești reprezentanți ai „simplilor autorități” vor plânge de bucurie, atunci când în tură va intra o infirmieră empatică, care să îi “șteargă la cur” fără să îi blesteme că s-au c…, căci asta e firesc. Acea infirmieră, care merge 50 km în fiecare zi la lucru și are un salariu de 2000 lei și nu a fost respectată în viața ei – va deveni dintr-o dată o Divă.

Și sora medicală care știe a împunge cu acul fără să îți perforeze creierul – tot va fi altfel apreciată de voi, cei ce v-ați crezut că l-ați ținut pe Dumnezeu de cot și de aia nu ați fost pedepsiți când v-ați bătut joc de un popor întreg. Acea soră medicală, care doarme pe la vecini, căci soțul ei bețiv o bate, dar altă viață nu poate să își permită căci are un salariu de 3000 lei – va deveni în ochii voștri plasați asupra obrajilor groși – un adevărat Înger.

Corupția ucide, dar și tăcerea tot!

PS Dragii noștri medici și alți reprezentanți ai sistemului medical, Vă mulțumim pentru sacrificiul vostru zilnic și Vă rugăm respectuos să nu mai tolerați abuzurile, hoțiile și nelegiuirile din sistem. Ele de la sine nu vor trece. Noi, încercăm să vă ajutăm pe timp de pandemie, stând acasă, dar dacă “simplele autorități” încearcă să vă intimideze sau nu vă ajută în lupta voastră – noi suntem gata să ieșim din casă! Doar dați-ne de știre!!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s